Καλώς ήλθατε στη σελίδα των Εντυπώσεων!C37_Might_Not_the_Pupil_Know_More__.jpg

Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε, να σχολιάσουμε και να αφήσουμε σκέψεις, απόψεις, συναισθήματα για ό,τι μας άρεσε, μας προβλημάτισε, μας κίνησε το ενδιαφέρον.
Είμαστε πάντα προσεκτικοί και προσεκτικές σε όσα γράφουμε και δεν ξεχνάμε να αναφέρουμε στο τέλος το όνομά μας. (οι δάσκαλοί σας κ.Τάσος, κα Ελένη)


Συνάντηση με το Γκόγια στο Τελλόγλειο on PhotoPeach


Σας ρωτήσαμε ... μας απαντήσατε:

Πώς σας φάνηκε η εμπειρία με το wiki;


Σας βοήθησε η προεργασία που έγινε στο σχολείο σας με το wiki, ώστε να κατανοήσετε καλύτερα τα έργα που είδατε στο Τελλόγλειο;


Πώς σας φάνηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Τελλόγλειο;


Ποια ήταν τα συναισθήματά σας, όταν βρεθήκατε μπροστά στα έργα του ζωγράφου και ιδιαίτερα μπροστά στον πίνακα που παρουσιάσατε;Λίγες σκέψεις...

Η μεγάλη μερά ήρθε και ανακαλύψαμε τα πρόσωπα πίσω από τα ονόματα. Προσωπάκια όλο μάτια που κοιτούσαν ερευνητικά αναζητώντας τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους. Στην αρχή λίγο διστακτικά , όσο περνούσε η ώρα πιο άνετα. Το πρώτο βήμα έγινε. Γνωριστήκατε και μοιραστήκατε όσα σας ενώνουν. Ξεναγήσατε εσείς εμάς στον κόσμο του Γκόγια. Σας θαυμάσαμε καθώς παρατηρούσατε τους πίνακες και παρουσιάζατε τα χαρακτικά σας. Χαιρόμασταν με τις απαντήσεις, τις σκέψεις και τις ιδέες που εκφράζατε κατά την ξενάγηση. Μα πιο πολύ χαρήκαμε το ενδιαφέρον με το οποίο αγκαλιάσατε τόσο το wiki σας όσο και την ιδέα μας για την συνάντηση όλων μας με το Γκόγια στο Τελλόγλειο. Είμαστε πολύ περήφανοι για σας και σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεργασία.
Λοιπόν; Πώς σας φάνηκε; (κ. Τάσος, κα Ελένη)


Καλώς ήλθαμε, λοιπόν! Θεωρώ ότι η συνεργασία μας με την έκτη ήταν πολύ καλή! (Παρασκευή)
Συμφωνώ !!!!!! Καλώς ορίσαμε! (Βασιλης)

Αυτή η εμπειρία μου άρεσε πάρα πολύ γιατί συνεργαστήκαμε με άλλα παιδιά και γιατί ήταν διασκεδαστικό.(Αλεξία)

Η όλη διαδικασία μου άρεσε πολύ και είμαι χαρούμενος που γνώρισα τα παιδιά και έμαθα για έναν ζωγράφο που δεν τον είχα ακούσει ποτέ....Επίσης μου άρεσαν πολύ οι πίνακές του. (Αλέξανδρος)

Mου έκανε εντύπωση το ότι ασχοληθήκαμε τόσο καιρό για να κάνουμε ένα τόσο ωραίο wiki στο οποίο θα θυμάμαι όλα αυτά που περάσαμε με τα άλλα παιδιά άλλα και με τους συμμαθητές μου.
Θα ήθελα να ξαναζήσω μια τόσο ωραία "περιπέτεια"! (Τάσος)

Εμένα μου άρεσε που κάναμε ομάδες και συνεργαστήκαμε με τα παιδιά από το σχολείο της Νεάπολης.
Χάρηκα που είδαμε πίνακες και γράψαμε για αυτούς. Επίσης μου άρεσε που μάθαμε πολλά πράγματα για τον Γκόγια και για τους πίνακές του.(Καλλιόπη)

Αυτή η εμπειρία ήταν πολύ ωραία και πολύ διασκεδαστική.(Μάρκος)
Μου άρεσε, γιατί έμαθα για έναν ζωγράφο που δεν γνώριζα. Μου άρεσε και το wiki του Goya. (Λέαντρο)

Το ταξίδι με το Γκόγια ήταν υπέροχο, γιατί μας οδήγησε σε έναν ζωγράφο που δεν τα έβαζε ποτέ κάτω και χάρηκα πολύ που τον γνώρισα. (Αντώνης)

Μου άρεσε πάρα πολύ που συνεργάστηκα με άλλα παιδιά από ένα άλλο σχολείο. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία που θα ήθελα να ξαναζήσω.(Φαίδρα)Είμαι πολύ ευχαριστημένος πέρασα ωραία. Με τα παιδιά του άλλου σχολείου τα πήγαμε πολύ καλά και με έκανε εντύπωση ότι
μέσα στο διαδίκτυο και από τον GOYA αποκτήσαμε νέους φίλους. Η επίσκεψη μου άρεσε, οι περισσότεροι πίνακες μου άρεσαν.
Δε μου άρεσαν οι πίνακες από την σειρά "ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ". (Βασίλης)

Σε αυτή την επίσκεψη στο Τελλόγλειο πέρασα πολύ ωραία. Γνώρισα πολλά παιδιά από το άλλο σχολείο και μπορέσαμε να επικοινωνήσαμε μέσω του ίντερνετ στο wiki του GOYA. Τα χαρακτικά μου άρεσαν πολύ απλά οι "Ταυρομαχίες" και τα
"Δεινά του πολέμου" δε μου άρεσαν, γιατί μόλις τα έβλεπε κάποιος του προκαλούσαν θλίψη από τα αίματα και τους
θανάτους. (Φοίβος)

Στο Τελλόγλειο πέρασα εξαιρετικά. Μέσω του wiki μπορέσαμε και συνεργαστήκαμε με άλλα παιδιά . Επίσης με τα χαρακτικά μάθαμε πιο πολλά πράγματα για τον Goya και για την ζωή του. Η ξεναγός στο Τελλόγλειο μας φέρθηκε καλά και βοήθησε να τα κατανοήσουμε καλύτερα. Με εντυπωσίαζαν τα χαρακτικά του Goya ότι ό,τι έβλεπε το ζωγράφιζε. Αλλά μόνο τα "Δεινά του πολέμου" δεν μου άρεσαν, γιατί ήταν θλιβερά και αηδιαστικά.(Σελίνα)

Στο Τελλόγλειο πέρασα πολύ ωραία. Μου άρεσαν πάρα πολύ οι πίνακες πιο πολύ όμως οι ταυρομαχίες. Και τέλος μου άρεσε που συνεργάστηκα με ένα άλλο σχολείο. (Έντσο)

Το Τελλόγλειο με εντυπωσίασε πολύ ειδικά εκεί που είδαμε της Ταυρομαχίες και ήρθε η σειρά μου να πω κάτι. Αλλά δε με εντυπωσίασαν τα |Δεινά του Πολέμου", γιατί είχε πολλά αίματα και πολλούς σκοτωμούς. (Νάνσυ)

Η επίσκεψη μας στο Τελλόγλειο, για να δούμε τους πίνακες και τα χαρακτικά του Goya ήταν ωραία!
Η συνεργασία με τα άλλα παιδιά πήγε τέλεια. Αυτά που μου άρεσαν ήταν τα καπρίτσια γιατί ήταν αστεία και κοροϊδευτικά. Πιστεύω να ξαναζήσουμε αυτήν την εμπειρία! (Δημήτρης)

Μου άρεσε πολύ η επίσκεψη στο "Τελλόγλειο" μου άρεσε που συνεργαστήκαμε με άλλο σχολείο, μου άρεσε ότι η ξεναγός μας έβαλε να ζωγραφίσουμε αλλά πιο πολύ μου άρεσαν τα χαρακτικά, εκτός από τις σκηνές με βία, που ήταν πολύ άγριες. Τέλος πάντων ε!!! Θα ήθελα να ξαναπάω. (Λεντιάν)

Η επίσκεψή μας στο Τελλόγλειο ήταν αρκετά καλή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι τα "Καπρίτσια". Τα "Δεινά του πολέμου" και οι "Ταυρομαχίες" δε μου αρέσανε, γιατί οι εικόνες ήταν βίαιες. Η συνεργασία με το άλλο σχολείο ήταν αρκετά καλή και θα ήθελα να ξαναπάω για να δω όλα τα χαρακτικά, που δεν είδα. ( Χριστόφορος )

Οι εντυπώσεις μου είναι πολλές μερικές από αυτές είναι ότι μπορέσαμε με επιτυχία να συνεργαστούμε με παιδιά από άλλη γειτονιά μέσω του υπολογιστή και να μάθουμε για έναν ζωγράφο που δεν γνωρίζαμε.
Επίσης πιο πολύ μου άρεσε η σειρά "Τα καπρίτσια" (Γιώργος)

Οι επίσκεψη μας στο Τελλόγλειο με βοήθησε να καταλάβω περισσότερο για το τι έδειχνε το χαρακτικό. Τα χαρακτικά στην πραγματικότητα ήταν πιο σκουρόχρωμα και πιο μικρά από ότι στο wiki. Αυτό δεν με εντυπωσίασε αλλά με εντυπωσίασε που ήταν περισσότερα από τι έβλεπα στο wiki. Επίσης μου άρεσε που συνεργαστήκαμε με άλλα παιδιά και που η συνεργασία μας πήγε καλά. (Παναγιώτα)

Η επίσκεψη στο Τελλόγλειο ήταν πολύ ωραία. Τα έργα του Goya μου άρεσαν πάρα πολύ και επίσης μου άρεσε ο τρόπος που τα είχε ζωγραφίσει τα χαραχτικά. Η ξεναγός ήταν πολύ καλή και ότι απορία είχαμε μας την έλυνε. Τά χαρακτικά που μου άρεσαν πιο πολύ ήταν οι ταυρομαχίες. (Αιμιλιάνο)

Η συνεργασία μας με τα παιδιά του άλλου σχολείου ήταν πολύ καλή! Μαζί μάθαμε για κάποια από τα έργα του Goya. Αν και τα περίμενα λίγο πιο ανοιχτόχρωμα μου άρεσαν όλα και περισσότερο τα "Καπρίτσια", γιατί ήταν πολύ αστεία! Τα "Δεινά του πολέμου" δε μου άρεσαν γιατί όλα έδειχναν πολύ δυστυχισμένους ανθρώπους από τις καταστροφές του πολέμου. Μέσα από αυτή την εμπειρία μάθαμε τι συνέβαινε κατά τη διάρκεια της ζωής του Goya. Γενικώς ήταν μια πολύ καλή εμπειρία.
(Παρασκευή)

Η έκθεση του Goya στο Τελλόγλειο ήταν υπέροχη! Πέρασα εξαιρετικά! Μου άρεσε πολύ η συγκλονιστική ακριβής αποτύπωση των χαρακτηριστικών !! Όλα τα χαρακτικά ήταν εξαίσια μόνο οι ταυρομαχίες και τα Δεινά του πολέμου είχαν μια πολύ μεγάλη πινελιά στεναχώριας! Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία μιας και είχαμε και διαδικτυακή συνεργασία κάτι πρωτόγνωρο για μας. Όλο το project ήταν φανταστικό! (Κωνσταντίνος)